Охрид - Перлата на Македония

 

дата: 24.05 - 26.05.2019г

цена: 199.00лв за възрастен

* 10% намаление за деца до 12г. настанени с двама възрастни.

   

 

Програма:

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от Стара Загора в 01:00 ч. от бул. Руски 46 подлеза на библиотека Захарий Княжески, от Димитровград в 1:45 ч. от Пловдив в 3:45ч.  по маршрут Кюстендил – Гюешево – Крива Паланка – Скопие – Охрид. Пристигане в Скопие сутринта около 9:30ч. Пешеходна разходка в Скопие – площад „Македония“ с паметника „Воин на кон“, Каменният мост – символ на града, паметникът на Филип Македонски, старият квартал Вароша – скопската чаршия, църквата със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид около 12 : 00 часа българско време. Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време.  Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване в 8:00ч. за манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Свободно време в Охрид, или по желание разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час – 10 евро на човек) с прекрасна панорама към града. Посещение на Билянините извори. Разглеждане на старата част на града с местен екскурзовод: църквата „Света Богородица Перивлепта“, която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата „Свети Пантелеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата „Свети Йоан Канео“/отвън/, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата „Света София“, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Охрид е  съчетал вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес той е истинската туристическа перла на Република Македония. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка. Свободно време. Посещение на традиционен ресторант с вечеря и жива музика по предварителна заявка / 15 евро /. Връщане в хотела. Нощувка. 

 
ТРЕТИ ДЕН - Закуска.  Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Пакетната цена включва:

* транспорт с комфортен туристически автобус;

* 2 нощувки със закуски в хотел International 4*

* Екскурзоводско обслужване;

* Медицинска застраховка;

* Лицензиран местен екскурзовод

Пакетната цена НЕ включва:

 • Разходка с корабче / 10 евро /;
 • Посещение на традиционен ресторант с местна кухня, включена напитка и тристепенно меню / 15 евро /
 • Входни такси в посещаваните обекти от програмата:
  Самуилова крепост – 60 мак. динара
  Св Богородица Перивлепта – 100 мак. динара
  Св.Пантелеймон - 100 мак. динара
  Манастира Св. Наум - 100 мак. динара
  60MKD ~ 1 euro

  Екскурзията ще се състои при минимум 40 туриста. Агенцията си запазва правото да променя последователността на мероприятия по програма. Агенцията не носи отговорност в случай, че обектите не работят, имат променени такси или поради климатични или други обстоятелства.

За резервации и повече информация: 042/601 121, express.stz@gmail.com